מתכונים - כל הפריטים
כתובת: ז'בוטינסקי זאב 19, באר שבע
טלפון : 08-6277796
פקס : 08-6239724
שעות קבלה:
קבצים מצורפים
  
  
מצרכים محتويات
הוראות הכנה طريقة التحضير
תמונה صورة
  

5 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל גדול

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)

כף עלי נענע קצוצים

כף עלי סלרי קצוצים

1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ (לא חובה)

3 ביצים

4 כפות פירורי לחם (או 3 פרוסות לחם יבש מושרות במים וסחוטות היטב)

כפית אבקת אפיה

פלפל שחור

מלח

שמן קנולה לטיגון

. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים אותם על פומפיה גסה. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים למסננת ומניחים לחמש דקות על מנת לאפשר להם להגיר נוזלים.

2. סוחטים היטב בלחיצה בין שתי כפות הידיים את תפוחי האדמה והבצל, מעבירים לקערת ערבוב , מוסיפים לקערה את כל החומרים מלבד המלח והשמן לטיגון ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את הקערה מכוסה למקרר למשך חצי שעה.

מוצאים את עיסת הלביבות מהמקרר מיד לפני הטיגון, מוספים את המלח ומערבבים היטב (הוספת המלח בשלב מוקדם יותר תגרום לעיסה להיות נוזלית מאד).

3. מחממים היטב את שמן הטיגון במחבת רחבה (השמן צריך להיות בעומק של 2 ס"מ לפחות), רצוי במחבת טפלון. יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בין שתי כפות הידיים, מחליקים אותן בזהירות אל השמן ומטגנים כמות קטנה בכל פעם ולא מצופפים את הלביבות במחבת. כאשר צידן התחתון של הלביבות שחום הופכים אותן בעדינות בעזרת תרווד ומטגנים אותן עד שהן שחומות משני צידיהן. במהלך הטיגון יתכן ויהיה צורך להוסיף שמן למחבת.

4. מוציאים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם בתוספת שמנת חמוצה וסלט ירקות.


קרדיט: רות קרוואני "לבשל בקלות עם רות"

Amos-gbVprc1wAs1iNowOUCcGmiDK6RhqXqAwj5di9kE.jpg

  

2 כוסות אטריות קטנות

2 ביצים

2 כפות קמח

250 גרם גבינה צהובה,

פרוסת עגבנייה לכל מאפינס

תוספות לבחירה: זיתים , תירס, פטריות

15 גביעי מאפינס


רוטב עגבניות: 


רוטב סלסה אדום

חומרים

3 כפות שמן זית או כל שמן אחר

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק

4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים רותחים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף מלח

1/4 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף עלי בזיליקום קצוצים



אופן ההכנה רוטב הפסטה

1. מחממים את השמן במחבת ומאדים בו את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומבשלים יחד כדקה נוספת.

2. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבזיליקום והתימין, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה כ 20 דק'.

3. מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים במשך 5 דק' נוספות ומגישים מעל פסטה חמה.

 

אופן ההכנה של המאפינס

 

1.       מבשלים את האטריות בהתאם להוראת היצרן

2.      מניחים פרוסת עגבנייה בתחתית המאפינס

3.      מערבבים את רוטב הפסטה עם האטריות

4.      מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב

5.      לפזר גבינה צהובה מעל

6.      לאפות בחום 175 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה

 

AqHai8MM1s5OD79ReEbE7XVFY6vTgSd6EevLF88CJ9yZ.jpg

  
  

עוגיות בצק פריך

25 עוגיות

 

חומרים:

2.5 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

קורט מלח

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

1.      מעבירים את כל החומרים חוץ למעבד מזון המצויד בלהב פלדה. מעבדים בפעימות קצרות עד לקבלת כדור בצק.- אפשר לעשות את זה גם ידנית. אם הבצק לא נהיה אחיד וגמיש ניתן להוסיף עוד חמאה.   

2.      עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

3.      מחממים תנור ל 200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו על משטח מקומח קלות ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 1/2 – 1 ס"מ. צרים עוגיות בעזרת קורצן

4.      מעבירים בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך 15 דק'. מוציאים ומצננים.

עוגיות בצק פריך

25 עוגיות

 

חומרים:

2.5 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

קורט מלח

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

1.      מעבירים את כל החומרים חוץ למעבד מזון המצויד בלהב פלדה. מעבדים בפעימות קצרות עד לקבלת כדור בצק.- אפשר לעשות את זה גם ידנית. אם הבצק לא נהיה אחיד וגמיש ניתן להוסיף עוד חמאה.   

2.      עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

3.      מחממים תנור ל 200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו על משטח מקומח קלות ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 1/2 – 1 ס"מ. צרים עוגיות בעזרת קורצן

4.      מעבירים בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך 15 דק'. מוציאים ומצננים.

עוגיות בצק פריך.jpg